25 Ağustos 2012 Cumartesi

Artik New Jersey sakiniyiz :)))

   Yine benn :)) Cok mutluyum elhamdulillah, evime yerlestim duzenimizi kurduk birkac eksigimiz var ama onlarida zamanla hallederim diye cok kasmiyorum. Tasinma gunumuz korkunctu yanliz, Allahim ne zor birseymis bu ya :(( Esim esyalari arabaya yuklemek icin iki adam tutmus, adamlar profesyoneldi Allahtan cok guzel istiflediler ama maalesef bizim esyalar en buyuk arabaya bile sigmadi :(( Nasil olur diye sastik kaldik, hayir benim ciktigim ev 3 yatak odali bir evdi burda 4-5 yatak odali evler var onlar neyle tasiniyor sastim kaldim. Neyse iste adamalar sigdirabildikleri kadar esyayi sigdirdilar kalanlari evde biraktik cunku ertesi gunu yine gitmek zorundaydik hem evi biraz arkamizdan temizlemek hemde philadelphiadaki bayramlasma programina katilmak istiyorduk, ozaman alabildigimiz kadar esyayi aliriz dedik arabaya. Ben cocuklari alip ciktim yola yaklasik 2-2,5 saat yolum vardi, esimde truckla arkamdan cikti tabi o 4 saatte falan gelebildi yuku agir oldugu icin. Bu taraftada 4 tane adam tutmustuk onlar geldiler indirmek icin esyalari, bir baktim bizim hamallar Acura jeeple gelmezlermi kendi kendime oldum gulmekten ya amerikanin hamallarinin surdugu arabaya bak en luksunden bir jeep :))) Ben tabi dondum arabaya bakiyorum icinden cistak cistak muzik sesleri geliyor, sonra lutfedip indi 4 tane siyahi amcamiz :)) Ah ah memleket insanim geldi aklima, bizim gariban hamallarimiz uc kurus icin deli gibi calisirlar :((
   Adamlar tasimaya baslayinca ben cocuklari aldim bir pizza hut a attik kendimizi, yoksa kizlar adamlarin ayaginin altinda dolanicaklardi. Allahtan adamalar hizliymis 2 satte falan bitirdiler islerini de eve donebildik. Ama eve geldigimde cok kotu surprizle karsilastim, en son yerlestirilen bebeklerin yataklariyla aleynanin yatagi esimin arabayi harika surusuyle kamyonun icinde devrilmisler, yuvarlanmislar hatta taklalar atmislar :(( kizlarin yataklarinin kenarlari falan kirilmis Aleynanin yatagida kirilmis, esime diyorum her tasinmada bukadar zayiat verirsek elimizde esya diye bir sey kalmaz haberin olsun. Oda bir rahat bir rahat "aman diyor mala niye uzuluyorsun" bu erkekler kadar rahat olabilmeyi isterdim gercekten  niye uzulmiyim esyalar mahvolmus bende oturup seviniyimmi :((

 Kizlar ilk basta pek alisamamislardi eve hele azra cok icli bir cocuk ilk gun eve gittigimizde ayakkabilarini bile cikartamadik "eve git, eve git " ( yani eski evimizden bahsediyor ) diye bagiriniyordu hatta onun bu halinin resmini instagramda paylasmistim, 45 dakika bagira bagira agladi. Ama simdi alisti cok sukur, bahcemiz cok guzel sagolsun bizden onceki oturanlar bize parklarini birakmislar biz de keyif yapiyoruz bol bol gunesleniyoruz yaz bitmeden. Ara ara disari cikip etrafi kesfediyorum daha dogrusu kayboluyorum cunku navigation'im new jerseyde nedense kafayi yiyor bir turlu istenilen adrese goturemiyor dolayisiyla dolanip dolanip duruyorum :)) Gecen gun bazi eksiklerimi almak icin marshallsa gidiyim dedim dolandirdi dolandirdi bir golun kenarina goturup al sana marshalls dedi halime guleyimmi agliyimmi sasirdim valla :)) Alisicam ins yakinda buralarin kurdu olurum evelallah :)))







Kizlar bahcede kesfe ciktilar, afra karsida gorunen komsunun agaclarina dadanmis durumda :))tavsan gibi adamin agac koklerini eseliyor sikayetin gelmesi yakindir :)))





          Parkta guzel vakit geciriyorlar bende camdan gorebiliyorum cocuklari cok iyi oldu boyle :))



   
                                                   Azranin uludugu dakikalar :)))





                    Buda kizlarin pastasi bu aralar doraya takmis durumdalar, bizde dora olsun dedik :)))


                                             Buda yasgunu kutlamamizdan bir kare :))

16 Ağustos 2012 Perşembe

Tasiniyorummm :)))

   Basliktanda anlisalacagi uzere sonunda istedigim gibi bir ev bulmdum ve 18'inde yani cumartesi gunu tasiniyorum. Simdi bazilariniz icinizden gecirmistir madem 2 gun sonra tasiniyorsun akilli kadin burda oturup yazicagina kalksana toparlanasin diye :((( Ya bir haftadir toparlaniyorum, toparlaniyorum, koliliyorum koliliyorum bitmiyor :(( Bu nasil bir evdir Allahim heryerden birseyler cikiyor, az kaldi siyirmama :(( Oyuzden bende dedimki amaaan isin bitecegi yok oturup biraz dinleneyim bari dinlenirkende su iyice bosladigim bloguma biraz ciziktireyim  :))
   Simdi niye bu evimde 8 yildir oturdugumu daha iyi anladim megersem ben tasinmaktan nefret ediyormusum da oyuzden hic yerimden kipirdamiyormusum  :)) Evin halini bir gormeniz lazim tam panayir yeri :(( kizlarada eglence cikti kolilerin tepesinde geziyorlar ben bir yeri topluyorum arkami donuyorum sagolsun halletmisler, iste dostlar halim budur ...
  Geceleri uyuyamaz oldum hep aklimda birseyler var, kafamda evi belki bin kere yerlestirdim zaten :)) Gidince direk hersey yerine gidicek. Allahtan ev simdiki evimden daha buyukte rahat rahat yerlesicem ins.
  Allaha bin sukur burdaki evimizede kolayca bir kiraci bulduk, oyle kolayca dedigimede bakmayin bir hafta cok cektim yanliz, emlakci ariyor musteri getiriyorum diye ben cocuklari hazirlayip kendimi sokaga atiyorum rahat rahat gezssinler diye, evi surekli temiz tutmak durumundayim her an biri gelicek diye off o hafta cok fenaydi ya sukurler olsun ki bitti :)))
    Bu arada kizlarin yasgununude bu telaslarla gecirdik 13 agustosta, kendi icmizde yapilan kucuk bir kutlamayla. Ama icim rahat etmedi ins pazar gunu yapilacak olan arkadaslar arasindaki bayramlasma programina guzel bir pasta yaptirip goturmek istiyoruz orda arkadaslarimizla beraber kutlariz dedik :(( Ama sagolsun canim amerikali komsularim unutmamislar yine almislar hediyelerini gelmisler, ben nasil bunlar gibi komsu bulacagim bilmiyorum. Gercekten cok uzuluyorlar gitmemize tek soyledikleri sey biz kizlarin buyuyusunu izlemek istiyorduk, sizi cok ozliycez :(( Canlarim ya ogun sarildik aglastik oyle ayrildik, bende onlara yaptigim ebru tabalolarindan hediye ettim cok sevindiler duygulandilar Allahtan en buyuk duam gittigim yerdede boyle insanlarla karsilastirsin beni ins. En kotusude bu herhalde burda sevdigim komsularimi, arkadaslarimi arkamda birakmak :(( Allahim iyi insanlara cattirsin ins hepimizi ... Ben kactim biraz koli yapayim tasininca nj den yeni postla donucem ins ......




Evimin hali bu :((




Bir oda dolusu koli :))



Koli, koli, koli :))





                                  Burasida yeni evimin disardan fotosu, oglum ve kizlarla birlikte:))





3 Ağustos 2012 Cuma

Toka Organizer

   Merhabalar herkese bugun cok guzel bir hava var burda boyle havalarda icim icime sigmiyor, ne yapicagimi sasiriyorum :)) Aksam ustu minikleri bir ara parka cikartirim cok seviyorlar orda oynamayi, bende ayaklarimi uzatip iphone uma elime alip keyif yapiyorum. Ta ki parka biri gelen kadar :)) Genelde her zaman bos oluyor, ama bazen birileri geliyor iste ozaman kizlar tepeme cikiyorlar " anne kooku " diye diye. Neden korkuyorlar insanlardan hala anlamiyorum. Ben basliyorum artik, onlar cici korkmayin diye ama nafile onlar gidene kadar tepemdeler, yada ben dayanamiyip kalkiyorum artik. Allahtan aksama iftarda hazirlamiyorum esim aradi aksama yemege gidelip iftar hazirlama dedi, benimde canima minnet zaten :)) Favori restorantimiza gidicez ins ( Red Lobster ) daha once bir yazimda bahsetmistim orayi ne kadar sevdigimizi, yani anliyacaginiz keyfim tam.
    Bende bari oturup yazamadigim su postumu yazayim dedim. Gecenlerde yaptigimiz tokalari asmak icin bir toka organizer yapmistim, resimlerinide cekmistim postunun yazilmasini bekliyordu. Bunu, hazir kesilmis tahtalar satiliyor burda onlardan alip yapmistim. Turkiyedede vardir muhakkak boyle seyler, burda bunlari Joann ve Michaels tan bulabilirsiniz. Boyle boyanmamis tahta renginde olanlarda var, renklendirilmis olanlarda var benim aldigim boyanmamisti, bende ahsap boyasi vardi onlarla boyarim diye dusunup almistim. Evet bir zamanlarda ahsap boyamada yapmistim, elimdende her sey gelir :))) Neyse iste o tahtayi guzelce boyuyorsunuz ilk once sonra kurdela, saten gul ve sicak tutkal tabancasiyla birlikte cok hos bir sey cikariyorsunuz ortaya. Resimli anlatim asagida.






Bu sirin terlikleri almistim ben, aslinda simdi cicegi koyucagim yerde tahtadan bir cicek vardi zaten ben saten kurdeladan yaptigim bir cicek daha guzel durur diye onu soktum ordan :))





Renk olarak yesil ve pembeyi cok yakistiriyorum belki kizlarin odasinida bu renkleri kullanabilirim .




Terliklerin yanindaki tokayida daha onceki postlarimdan birinde yapimini anlatmistim o sekilde yaptim.



Kisa bir kurdela kesip uste gelicek sekilde yapiskanla yapistiriyoruz ki buradan duvara asabilelim.




Genis bir kurdelayi uzunca kesip alt kismina yapistiriyoruz, burasida tokalari tutturacagimiz kisim olucak. Bu kurdelanin uzunlugunu istege gore ayarlayabilirsiniz mesela cok tokaniz varsa daha uzun azsa daha kisa tutabilirsiniz.



Iste bitti cok hos bir toka organizerimiz oldu.. Ben ornek teskil etsin diye ustune birkac tokada astim.










Buda renkli olarak aldigim bir tahta bir dahaki postumuzada bunu nasil susleyebiliriz diye bir bakariz simdilik benden bu kadar herkese iyi haftasonlari diliyorum..

2 Ağustos 2012 Perşembe

Orjinal Duvar Saati Cikartmalari

   Herkese merhaba yine ben, ramazan ve cocuklarla olan bogusmalarimin arasinda bloguma girip aklimda olanlarida yazmaya calisiyorum elimden geldigince. Bu yazdigim konuda uzun zamandir yaptigim arastirmalarimdan biriydi aslinda. Bu aralar evin icinde bir degisklik yapma modundayim :)) Bazen gelirler bana boyle en son geldiginde esime tutturmustum evi boyayalim diye iki katin butun odalarini boyadik esimle birlikte, kimse inanmadi bizim boyadigimiza :)) Boyacilar cok bastan savma yapiyorlar ben yaparim dedim, esimide zavalli yanimda surukleyip dogru boya almaya neyse iste oyle evide boyamis olduk.  Bu aralarda eve degisik bir hava katicak birseyler ariyordum buldum sonunda duvar cikartmalari, acayip duvar cikartmalarina takmis durumdayim, bari gorduklerimi arkadaslarimlada paylasayim niyetiyle bu postumu yaziyorum. Yani post yazmak icin kendime bahane ariyorum :))     Bu ise buyuk kizimin artik isimleriyle hitap ediyim, yani Aleynanin odasina paris temasi yapmak istemesiyle basladim. Kendisi birgun odasinin renginde degisiklik yapip duvarinada bir eyfel kulesi cikartmasi yapistirmak istedigini soyledi. Ama ilk once odasini boyamamiz gerikiyordu cunku daha once dedigim gibi eve tasindigimizda boyamistik odasini, acik eflatunun iki tonuyla arasinada cicek borduru koymustuk, dolayisiyla kizim artik buyudugunu bu odanin cok cocuksu oldugunu soyleyip basimizin etini yemeye basladi. Bizde babasiyla tamam dedik ama sonradan su tasinma olayimiz cikinca simdilik durdurduk bu boya isini. Neyse o oyle diyince bende basladim eyfel kulesi cikartmasi aramaya, ona bakarken Allahim neler buldum. Nekadar guzel yapmislar inanamazsiniz acayip guzel cikartmalar vardi. Bendede basladi bir cikartma aski ilkini onceki postumda gordugunuz tuvalette uyguladim ins evin diger odalarinada uygulamak istiyorum. Adamlar yapmis kelebekmi ararsiniz ,bortu bocekmi ararsiniz ciceklermi diyim size neler neler vardi. Ama en cokta ilgimi ceken cikartma duvar saatleri oldu, bayildim resmen insan hangisini alicagini sasirir inanin. Bunlardan kesin edinicem her odaya bir tane ins. Her tarza gore var vintage, modern, cocuk odasi icin birsuru secenek sunuyorlar. Ben buraya yuklerken hangisini sececegimi sasirdim inananin almaya basliyinca nolucak bilemiyorum. Ama buyuk ihtimal odanin, mobilyanin rengine gore secim yaparim heralde. Lafi daha fazla uzatmadan sizi bu gorsel solenle basbasa birakayim bakalim sizin favorileriniz hangisi olucak ?