15 Temmuz 2012 Pazar

Bahamalardan devam :))

  Bugun gune sagnak yagmurla basladik, bende sans olsa zaten diye tam kendimi yiyordumki pat diye kesilip ardindan piril piril bir gunes acmazmi burda boyleymis. Tropikal yagmurlar oluyormus ama yagmuru bir gorseniz ruzgarla birlikte nasil atiyordu anlatamam, bunun sonrasi firtinadir diyorsun ama bir anda kesildi sonra benimde yuzum guldu tabi :)) Sonrasinda guzel bir kahvalti yaptik, bugun planimizda plaja gitmek vardi, hazirlandik hemen. Normal otellerin plajlari kalabalik olur diye daha sakin bir yer secelim dedik aldik elimize bahamalarin haritasini normal yerlesim merkezinin biraz otesine koyduk parmagimizi ( iphonedaki harita oluyor bu ) gotur bizi dedik :))
    Mesafe 20 dakika tuttu ama inanilmaz bir yer, kocaman ada ve yerlesim alani okadar az ki geri kalan bos, agaclik arazi. Esimle hemen hayallere daldik tabi suraya bir villa yaptirsak ne guzel olur diye kimseler yok heryer senin ama sonradan dusundukte tabi o bolgelerde elektrik su vs. hizmetler gitmemis olucak sonucta senin cektirmen gerekiyor oyuzdende bayagi bir masrafli olur heralde falan diye konusuyoruz, ayni zamanda ben yolu tarif ediyorum bir yandanda soldan git diye tembihliyip duruyorum :))) Soylemeyi unuttum burda arabayla soldan gidiyorsun trafikte, ayni ingiltere gibi :))  Ama direksiyon sagda degil cok karmasik bisey hani direksiyon sagda olsa belki ayak uydurmak daha kolay olur ama solda olunca cok complike bir sey cikiyor ortaya :)) Kiraladigimiz arabanin caminin onunde stiker var soldan git diye tabi sonucta bizim gibi turistler suruyor biz buraya gelirken biliyorduk oyle oldugunu ama bilmeyenler vardir diye adamlar soforun gozunun onune koymuslar cok guldum.
   Neyse biz vardik isaretledigimiz yere gercektende harika bir yerdi ben hic bukadar genis bir sahilin bombos oldugunu gormemistim :)) Sadece bizdik, deniz okadar sicaktiki anlatamam ailece yuzduk kizlar kumda oynadilar, survivor yarismasindaki ada gibiydi :)) Cok kalamadik semsiyemiz falan yoktu sonradan dedik daha techizatli olarak gideriz yine.
   Aksam sahile yuruduk biraz, sahil kenarinda balik kizartan kucuk isletmeler vardi bir tanesinin sahibiyle tanistik oturup muhabbet falan ettik, ordan guzel bir balik aldik evimize gelip afiyetle yedik. O dukkana kazimin yeri diyoruz biz turkiyede olur ya aynen onun gibi :)) aciktikmi kazimin yerinden balik soyluyoruz :))
   Hersey cok pahali burda haberiniz olsun :)) Deniz kenarindayiz diye ne hayallerle gelmistim hic tatmadigim balik cesitlerinden yerim diye ama anladimki buranin insani cok tembel is yok guc yok oyle ya oturuyorlar yada muzik acip dans ediyorlar gidin balik tutun dimi ya :)) Esimle konusuyoruz karadeniz insani ne kadar caliskan adamalar sabahin korunde kalkip baliga gidiyorlar, sonra esim diyorki keske bir iki giresunlu ( bizim philadelphia ve new jersey civarinda cok var da) gelse buraya valla hem onlar koseyi donerler hem de bizim gibiler geldimi yiyecek biseyler bulurlar :)) Zenci agirlikli bir millet ama sevecenler insanin suratina bakip kalmiyorlar selam veriyorlar hemen ama yinede kizlar  adamlarin suratina bakip bakip agliyorlar :))
     16 si oglumun yasgunu bir surpriz yapalim istiyoruz ama bakalim, deniz parasutu yapmak istiyordu ben hayir dedim cakilcaksin bide diye kizdim oda diyor cakilsam denize duscem anne nereye gitcem sanki :)) Bakalim belki onu yapmasina izin veririm ama cok tehlikeli birsey gibi geldi .. Diger su sporlarindanda denemek istiyorlar bakalim biraz arastiralim dedik ins devamini diger postlarimda yayinlarim simdilik gorusmek uzere sevgiler....




















                           Biraz Banana Boat reklami gibi olmus ama tema olsun dedim :))




    Tam turkish plaja gidilirde isim yazilmazmi esimin romantizmi :))




Babasi ve yavrusu :))




                                       Bahamian etegimiz :))




                     Soldan gidiyoruz :))




Evimizin onden girisi ...




                              Size hindistan cevizi dusurcem demistim :))



                      Taze hindistan cevizi aklima survivor geldi :)) zaten dusurdukten sonra esime sesleniyorum "hayatim bu aksam karnimiz doyucak sonunda" :)))


Drive on the left !



Arkada ev sahibinin teknesi var ins ileriki gunlerde rica edicez acilmak icin ...



Bu ayaklar kimin ?



                 Solomons en buyuk marketlerinden biri...




4 yorum:

  1. blogunuzu inceledim renkler hariç!( siyah beyaz sade blogları seviyorum da ) içeriklere bayıldım , gezen insanları takip etmeyi çok seviyorum , header'lar çok güzel , şimdi takibe alıyorum sizi , sanal ama gerçek dünyamıza hoşgeldiniz , modayı ve bebekleri seviyorsanız eğer banada beklerim
    kibelem.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim kibele hosbuldum :) Hemen gozatiyorum blogunuza. Sevgiler...

      Sil
  2. ay betul hindistan cevizini benim esimde miami de dusurmeyi denemis ancak basarili olamamisti. biraz sonra gelince hemen blogunu tekrar acip yeni goruyormus gibi yapip, seni ovucem haberin ola!:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha ov valla ovguyu hakkettim :)) esime ve ogluma yalvardim dusurun sunlardan bir tane diye ikiside ugrasmadi ben azimle dusurdum soydum ve yedim :))) Pismanim cok yagliydi gelsin kilolar :)))))

      Sil

Tesekkur ederim :))