13 Temmuz 2012 Cuma

Tatilde Bahamalardayiz :)))


    Uzun bir aradan sonra yine merhaba..
Blogumu takib edenler bilir kardesimin dogumu icin 1 aydir miamideydim pesembe gunude esim geldi sonra birlikte yaz tatilimiz icin bahamalara yelken actik :)) Yelken olsa daha iyi olurdu ama  biz hizli feribotla Fort Lauderdale den demir aldik bahamalara desem daha dogru olur :)) Yolculugumuz 2,5 saat surdu Allahtan canim kocacim bebeklerle rahat edemeyiz diye uc bes kurus daha fazla verip first classtan ayirtmis biletlerimizide cok rahat geldik. Kizlar azmadimi azdi ama yinede en azindan dar koltuklar, dar koridorlarda degilde meydan gibi yerde kosturup durdular....
    Bahamalara ilk gelisimiz, bircok adadan olusan bir adalar toplulugu oluyor bahamalar. Biz Grand Bahamaya geldik yer olarak hemen miaminin karsisi oluyor yol olarakta daha kisa suruyor diye bunu tercih ettik. Bende daha once bir arkadasim cruise'la adalari gezmis onun vasitasiyla ogrenmistim, bana anlatiyordu cok guzel yerler diye cok merak ediyordum bende ( yani butun suc onda, o kafama girdi anlicaginiz :))
   Normaldede cruise a binmek istesen miamiden gelip biniyormussun bizde dedik zaten miamideyiz bari burdan orayada gecelim daha kolay olur her zaman geldigimiz bir yer degil sonucta.
   Ilk once planimiz cruise' du bizimde, bir haftalik cruiselar cok uygun oluyormus ( inanin benim turkiyeye gelip gitme masrafimin 4 te biri kadar nerdeyse )  Sonradan dusundum gemide surekli durmak iki bebekle cokta iyi bir fikir gibi gelmedi, sonra havuzlari cok kucuk oluyor ben rahat rahat giremem oyuzden cruise fikrinden caydim, belki ilerde kizlar buyudugunde birde onu deneriz. Aslinda hic yemek yapmama fikri acik bufe olusu cok guzeldide sonucta soyle rahat rahat hareket edemedikten sonra neyse dedim. 
    Sonra bahama adalarindan birinde otelde kalalim diye dusunduk ama otellerde cok kalabalik oluyormus rahat edemeyiz dedik . Ben esime dedimki en iyisi guzel bir ev kiraliyalim deniz kenarinda havuzu olan soyle ailecek rahat rahat havuzumuza gireriz , denizimize gider geliriz . Oda tamam dedi en dogrusu bu olur. Ben basladim hemen aramalara eledik eledik en sonunda bir evde karar kildik cok guzel deniz kenarinda sahili cok guzel havuzu var kendine ait daha ne isterim dedim. Ayrica bu aramalarim miamiye geldikten sonra degil biz gelmeden ayirttik evi kaporayi falan yolladik cunku evler hemen tutuluyor son dakikaya kalmiyor boyle isler. Bu arada benim cadi kardesim surekli basimin etini yedi sen bana gelmedin zaten bahamalara geldin diye diye :)))
    Yolculugumuz cok guzel gecti, feribot demeye dilim varmiyor gemi gibi birseydi cok konforluydu. Giristede bir problem yasamadik Allahtan vatandas oldugumuz icin vize falanda gerekmedi rahatca girdik. Benim herseyi planlayan kocacim biz daha philadelphiadayken arabada kiralamisti zaten ferryden cikinca hemen arabamizda geldi, hemen binip evin yolunu tuttuk tabi. Sonucta hic bilmedigimiz bir yer evi bulmakta birazcik zorlandik ama sonunda bulduk bekledigimden daha guzeldi. Tabi biz valizleri atip yallah havuza atladik hemen coluk cocuk :))) 
     Cok fazla resim cekemedim bugun sadece havuzda yuzduk, aksam uzeride soyle bir sahile indik yuruduk okadar, yarin ve ondan sonraki gunler ins sahil fotolarini ve gezdigimiz yerlerin fotolarini eklerim. Sevgiler.....







                        Ucsuz budaksiz deniz insani biraz urkutuyordu dogrusu .....











                 Feribotun icinde hem oturmak icin koltuklar hemde yiyip icebileceginiz masalar vardi...





Hispanik kardeslerimiz demir atiyorlar " kara gorunduuu "




Evin havuzu onumuzdede gol var manzaramiz bu, ayrica evin sahibinin botu varmis on tarafta dikkat ederseniz gozukuyor boyle bir hizmetleride varmis isteyenlere bakalim belki deneriz balik tutmayi da  falan :))









Burdada usuyup guneslenen bir maymus :))




Evi tam olarak cektigimde daha iyi goruceksiniz her tarafta hindistan cevizi agaclari var cok fena taktim bunlara ogluma diyorum sunlardan kopart deniyelim, hic yas hindistan cevizi yemedim yumusak oluyormus ici kasikla yiyebiliyormussun, muhakkak deniycem sopayla falan dalicam agaclara :))))




          Bunlarda two little monkeys jumping on the bed :))) Sonradan resme daldilar bakiyorlardi :))

4 yorum:

  1. harikasiniz!!! Iyi tatiller Betul'cum... Ayrintilari bekliyoruz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim seyhancigim, bir ara oturursam yeni resimleri eklemeyi istiyorum ins.

      Sil
  2. bol foto lütfen.imkan var gidiyorsun,imkanı olma ihtimali çok az olanlar fotolardan nasiplensin dimi ama:))ya bi yurtdışıda ben istiyom artık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Inanki benimde bu postu yapmamin nedeni buydu, oralara gitmemis arkadaslara biraz tanitmak yada gitmeye niyetli olanlarada birazda olsa yol gostermek amacliydi. Canim ins Allah nasib ederde kendin gidip istedigin yerleri gorme imkanini bulursun , sevgiler...

      Sil

Tesekkur ederim :))