18 Ekim 2012 Perşembe

Eristeli Sebzeli Corba

      Sizlere kaynanamin meshur eristeli corbasinin tarifini vermek istiyorum bugun, gecen gun yapiyordum bari resimlerini cekip bloguma yazayim dedim :))Belki cogunuz biliyorsunuzdur ama benim gibi bilmeyenlerde cikabilir diye yazdim yinede. Normalde benim buyuk cocuklar corbanin icinde oyle sogan, biber yemezler ama bu corbaya okadar yakisiyorki anlatamam ve bunu yiyorlar. Hem lezzetli hemde cok besleyici bir corba bastan soyliyim, birde soguk havalarin basladigi bu donemde bu corba ilac gibi gelicek :))) Aslinda guzel kesme eristeyle yapiyordu kayinvalidem ama burda bulamadigimiz icin bende turk marketinden aldigim eristeyle yaptim aslinda fena olmadi ama sadece biraz kalin kesilmisti . Tarifi asagida....


Eristeli Sebzeli Corba

1 Bas sogan
2 Biber
Salca, eriste, tavuk suyu




                     
                               Ilk once soganlarla biberleri dograyip biraz yagda kavuralim.






                              Sonra icine biber salcasi ve domates salcasi ilave edelim.







Onlar kavrulduktan sonra ben iki kasikta un ilave edip oyle de biraz kavuruyorum, un corbanin biraz koyulasmasini sagliyor bu isteginize kalmis kayinvalidem koymuyordu. Ben cok sulu corbayi  sevmiyorum oyuzden nerdeyse her corbama koyarim.






         Sonra tavuk suyumuzu corbamiza ilave ediyoruz, yoksa normal suda koyabilirsiniz ama 
      tavuk suyuyla cok daha guzel oluyor sizi temin ederim...




     Suyumuz kaynadiktan sonra eristelerimizi tenceremize ilave ediyoruz. Benim tencerem buyuktu oyuzden boyle uc avuc eriste attim, siz de corbanizin cokluguna gore atarsiniz eristenizi..









                                   Corbamizin bitmis hali budur afiyet olsun hepinize ...







4 yorum:

  1. ellerinize sağlık..ben buna brokoli havuçta ekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet eminim oylede guzel olur canim, iste annenin uretkenligine kalmis eminim her anne yaptigi yemekte cocuklar yediginde faydali bir seyler gecsin bogazlarindan diye dusunup yapiyordur anne olmanin yukumlulukleri iste :(( sevgiler..

      Sil
  2. Gerçekten çok besleyici olmuş.Ellerinize sağlık bende çok severim böyle çorbaları.Oğlum makarnalı çorba yemem diyor erişteli şehriyeli çorbalara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim canim bende severim, cocuklar iste hep ayni her zaman yeme problemi olmayan cocuklara ozendim bende :(( benim hepsinde var bu malesef :((

      Sil

Tesekkur ederim :))