29 Mayıs 2012 Salı

ISKIN ( rhubarb )

      Gecenlerde ogrendigim birseyi sizlerle paylasmak istedim turkiyedede her bolgede bilindigini zannetmiyorum ama bazi yerlede " i$kin" diye bir bitki var kalin uzun dal seklinde kabugunu soyup yiyebiliyorsun, ben turkiyede denememistim hic burda nasip oldu.
     Herzaman gittigim sebzecide goruyordum acaba tadi nasil diye dusunuyordum bu bitkiyi birgun sunu bir alip deniyim dedim Allahim cok hos bir tadi var bana erigi animsatti cok sevindim denedigime bundan sonra hep alirim dedim .
     Simdi turkiyedekiler diycekki madem okadar cok erigi seviyorsun git erik ye ama maalesef oyle olmuyor ,hem herzaman bulabildigimiz birsey degil burda hemde cok pahaliya satiliyor .En son turk yuruyusunde yedim nerdeyse iki avuc erige 5 $ odedim , yani anliyacaginiz gozunu sevdigimin turkiyesinde zibil gibi olna erik burda cok kiymetli :))
     Neyse iste bu bahsettigim bitki burda "rhubarb" diye satiliyor erik sevenlere duyrulur mutlaka alip deneyin pisman olmazsiniz ,hele bide ustune tuz ekip yiyin nam nam nam :))
   Benim bidisler bile nasil katur kutur goturduler anlatamam :))Neyse asagidada resmini koyuyorum acaba nasil biseymis diyenler icin simdiden afiyet olsun .

4 yorum:

  1. blogun hayirli olsun .. bu yazin baya bi isime yariycak benim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim fattosh ,ins begenirsin ben cok begendim niye kimse bunca yil bana bundan bahsetmedi diye baya bi hayiflandim :)

      Sil
  2. sorsaydin bahsederdim, annem bebekken bunla beslerdi bizleri :)

    YanıtlaSil
  3. canim ablacim yeni blogun hayirli olsun ins.Rabbim yolunu acik etsin.
    bundan sonra burdan da takipcinim:)))
    bu iskin'i Erzurum dan hatirliyorum orda vardi yiyorduk sen hatirlamiyorsun demekki!
    bizim burda da varmidir acaba bir arastirayim bakalim:)

    YanıtlaSil

Tesekkur ederim :))