27 Haziran 2012 Çarşamba

Hos geldin Yusuf bebek....

       Yusuf bebek dunyaya gozlerini acti....
     Allaha cok sukur bebegimiz saglikli bir sekilde dunyaya geldi, anneside cok iyi. Cok tatli bisey ya kucucuk. Insanin akli almiyor bazen bu nasil bir nimet yarabbim bence dunyadaki en guzel duygu anne olmak. Yuce rabbim her kadina nasib etsin bu harika duyguyu.
     Bugun ziyarete gittigimizde benim kizlari iceri almadilar 12 yasin altindaki ziyaretcileri almiyorlarmis :(( Sagolsun kardesimin esi disarda kizlari oyaladida biz biraz bebegi sevebildik. Onlarada sadece camin arkasindan gosterebildik yusuf beyi, cok komiklerdi ama okadar komik bakiyorlarki bebeklere anlatamam. Ya insan ancak daha kucuk bir bebekle karsilastirinca anliyor kendininkinin buyudugunu, biz hala evde kizlara bebekler diyorduk bundan sonra demeyiz artik :))
     Bu arada kotu dusunmek istemiyorum ama sanki bizim otaraflardaki amerikalilar daha az irkci, burda allahtan kimse sana gulumsemiyor. Hemsirelerin hepsi birbirinden suratsizdi, butaraflarda yabanci ayrimciligi daha fazla oluyor. Biz New York gibi bir metropole yakin oturdugumuz icin insan cesitliligine alismis amerikalilarda oyuzden hic yadirgamiyorlar. Buralardada birtek bunu sevmiyorum.
    Yarinda sunnet ettirmeye karar verdi kardesim, amerikali doktorlarda hemen yapilmasini oneriyormus. Daha cok kucuk insan kiyamiyor ama uzmanlar sünnet için 0-1 yaş arasını uygun görüyormus. Bu dönemde yara çabuk iyileşiyor ve kanama da az oluyormus. Psikolojik travmada çoğunlukla yaşanmıyor veya çabuk unutuluyormus. 1-3 yaş sünnet için kritik bir dönem olarak goruluyormus, oyuzden o yas araliginda yaptirmamak lazim. Zaten peygamber efendimizde torunlarini 7. Gun sunnet ettirmis demekki dinimizcede uygun olani buymus. Bakalim hayirlisi.
   Bundan sonra uykusuz geceler basliyor kardesim ve esi icin :))

   Cok buyuk ailemizin en kucuk uyesi aramiza hosgeldin .....


6 yorum:

  1. owww hadi hayirlisi. Allah anali babali buyutsun... Kardesine gecmis olsun, hosgeldin Yusuf bebek!..
    Ben de oglusumu dogdugunda yaptirmak istemistim sunnet. Ama cok kucuktu, dr.muz 7-8 poundun altindaki cocuklari yapmam dedi. bizim bizlik 4 pound du. 2 yasinda yaptirdik biz. Cok sukur cabuk iyilesti ve artisi olarak da o gunlrde yarasi iyilessin diye bez baglamadigimizdan cise kendiliginden alisti:) Ama cocugumun dogum kilosu iyi olsaydi bende dogar dogmaz yaptirirdim tabii ki. O zaman bir gecmis olsun da Yusuf pasaya gitsin. acil sifalar dilerim simdiden... koklarim kendisini:))

    YanıtlaSil
  2. Allah kimseyi bu yolda oyalamasin ins, ayrica guzel dileklerin icinde cok tesekkur ederim canim senin gibi kalbi guzel insanlarin hala var oldugunu bilmek insani sevindiriyor inanki. Ben dun kokladim kokladim birturlu doyamadim bugun senin icinde koklarim ins gorusmek uzere canim ....

    YanıtlaSil
  3. Hosgeldin Yusuf bebeek :) ismi Yusuf mu kaldi yok mu ikinci adi ;)
    Nasil bebekli hayata alisabildiniz mi? umarim hersey yolundadir, sende birkez daha teyze oldun once Meryem ablacigimi sonra da seni tebrik ediyorum
    Rabbim anneli babali buyutsun insallah
    walla Betul abla senin su blog yazma askina hayranim o kadar coluk cocuk birde oturup blog guncelliyorsun masallah sana :)
    bende tek bir cocuk oldugu halde pc basina bile cok nadir oturuyorum genelde cepten halletmeye calisiyorum islerimi, blog guncellemek ise hep sonralara kaliyor malesef
    cok opuyorum hepinizi teker teker, minik Yusufcugun yeni resimlerini bekliyorumm

    YanıtlaSil
  4. Nurdancigim, tam ismi Yusuf Selim oldu, selim nerden cikti dersen kardesimin tezi olarak selim koyarsak sakin selim bir cocuk olacagi yonundeydi :))) Hatta ben Halim Selim koyalimda cocuk hic yerinden kipirdamasin dedim :))) Masallah cok akilli bir bebek ( kardesimin tezi dogru heralde ) evde pek varligi hissedilmiyor suanda, daha cok benim kizlarin teroru esiyor. Valla ozlemisiz bebegi hele kendi bebegin olmayinca daha super oluyormus sevip annesine veriyorum.
    Valla nurdancigim cok sevdim ben blog isini meger icim doluymusda patlamaya yer ariyormusum burda icimi dokuyorum. Benim kizlar 9.30 gibi uyuyolar sonra benim hayatim basliyor en aktif oldugum saatler ondan sonra benim icin oyuzden cokta zorlanmiyorum, aslinda evimde olsam daha cok post yazarim burda yaptigim hic biseyden bahsedemiyorum resimleri olmadigi icin :))
    Cok abartiyorsam soyleyin lutfen bloggerligin raconu nedir fazla post yazmak iyi degilmidir bilmiyorumki, yeniyim biliyorsun :))) Cok opuyorum canim ins yollarim resimlerini yusufun.

    YanıtlaSil
  5. Ne guzel halim selim bir bebek olmasi masallah masallaaah insallah benimkiside oyle olur gerci biz daha isim
    bile dusunmedik varmi onerilerin?
    Yusuf anlam olarak zaten Inleyen anlamidaymis bu yuzdrn yanina selim
    ismi cok isabetli olmus ismi gibi guzel selim salih bir kul olur insallah
    blog icinse tabi ki en SIK guncelenen bloglar daha cok takip edilir daha iyidir her anlamda bakma benim oyle yazdigima :)
    kiz ve erkek cocuk farki iste naparsin
    bizimki biz uyumadan uyumaz kaza ara uyursa uyanir o daha betet olur
    biz yatariz o karanlikta uyumamak icin arabalari ile oynar sonra bi yerlerde sizar bence gceleyin sizdigi yerden alip yataga koyarim
    hep hayalimdi duzenli uyku saatleri olan bir cocugum olmasi ama nasip olmadi hayallerde kaldi
    kismet belki ikincisinde kader yuzume guler ne dersin?

    YanıtlaSil
  6. Seyhan kardesim tesekkurler guzel dualarin icin, Rabbim hepimizin yavrusunu anali babali buyutsun ins...
    canim ablacim demek sevip sevip benim ustume atmak hosuna gidiyor ha:)))oyle olsun bisey diyemiyorum bende seninkileri sevip sevip sana atiyordum hemde 2 tane(ama sabahlari tek gozun acik kizlari benim yanima attiginda az degildi han):)))
    Nurdancim,dvmli gorusuyoruz ama burdanda bi merhaba diyeyim sana:)ayrica Rabbim senide bir nefeste kurtarsin ins.
    sevgili ablacigim bu arada iyiki bu blogu acmissin icini buraya dok te bizde biraz rahatliyalim:))))saka saka seni coookkk seviyorum canim benim:)))

    YanıtlaSil

Tesekkur ederim :))